Knižní tipy na letní čtení

Léto a knížky patří neodmyslitelně k sobě. Prázdniny a dlouhé letní večery jsou skvělou příležitostí, kdy můžeme sáhnout po dobré knize. Hledáte inspiraci na čtení, které vás zabaví u rybníka, na pláži nebo cestou na výlet? Právě pro vás vybíráme knižní tipy do nové kategorie Čtení na léto.

Napínavé čtení

R. L. Stine: Smrt záchranářů https://www.antikvariatpodebrady.cz/detektivni/stopy-hruzy--71--smrt-zachranaru/ (Signet, 1996)

A. C. Doyle: Thy Dying Detective and Other Cases of Sherlock Holmes aneb Umírající detektiv a jiné případy Sherlocka Holmese https://www.antikvariatpodebrady.cz/detektivni/the-dying-detective-and-other-cases-of-sherlock-holmes-umirajici-detektiv-a-jine-pripady-sherlocka-holmese/ (Garamond, 2007)

H. Nelson: Ohava Sandy https://www.antikvariatpodebrady.cz/detektivni/ohava-sandy/ (Karel Voleský, 1938)

V. Vondruška: Zločin na Bezdězu https://www.antikvariatpodebrady.cz/beletrie/zlocin-na-bezdezu/ (Moba, 2015)

S. King: Zhubni https://www.antikvariatpodebrady.cz/detektivni/zhubni/ (Beta - Pavel Dobrovský, 2012)

Další napínavé čtení najdete v kategorii Detektivní.

 

Dobrodružné čtení

J. Verne: O život https://www.antikvariatpodebrady.cz/verneovky/o-zivot/ (Návrat, 2004)

J. Hloucha: Sakura ve Vichřici https://www.antikvariatpodebrady.cz/cestopisy/sakura-ve-vichrici--1948/ (Antonín Dědourek, 1948)

P. David: 1000 hradů, zámků a tvrzí https://www.antikvariatpodebrady.cz/odborne-a-naucne/1000-hradu--zamku-a-tvrzi-to-nejkrasnejsi-z-cech--moravy-a-slezska/ (Euromedia Group - Knižní klub, 2010)

R. Halliburton: Toulky světem https://www.antikvariatpodebrady.cz/dobrodruzne/toulky-svetem/ (Albatros, 1969)

V. T. Jiroušek: Pět misek rýže (a dvě navíc): cestopisné vyprávění ze zemí Jižní a Jihovýchodní Asie https://www.antikvariatpodebrady.cz/odborne-a-naucne/pet-misek-ryze--a-dve-navic--cestopisna-vypraveni-ze-zemi-jizni-a-jihovychodni-asie/ (Poznání, 2007)

Další dobrodružné čtení najdete v kategorii Dobrodružné a Cestování a místopis.

Tvořivé čtení

L. Černá: Kapesní herbář léčivých rostlin https://www.antikvariatpodebrady.cz/odborne-a-naucne/kapesni-herbar-lecivych-rostlin/ (Avicenum, 1985)

J. Marhold: Krkonošská kuchařka https://www.antikvariatpodebrady.cz/odborne-a-naucne/krkonosska-kucharka/ (Kruh, 1991)

J. Konvička: Tvoříme ze dřeva https://www.antikvariatpodebrady.cz/odborne-a-naucne/tvorime-ze-dreva-soubor-vytvarnych-a-remeslnych-technik/ (Mladá fronta, 1976)

Rok v zahradě https://www.antikvariatpodebrady.cz/odborne-a-naucne/rok-v-zahrade-2/ (Reader's Digest Výběr, 2002)

V. Kott: Zavařujeme a zamrazujeme v domácnosti https://www.antikvariatpodebrady.cz/odborne-a-naucne/zavarujeme-a-zmrazujeme-v-domacnosti-ovoce--zeleninu--houby/ (Státní zemědělské nakladatelství, 1977)

Další tvořivé čtení najdete v kategoriích Řemesla a ruční práce, Zahrada a rostliny nebo Kuchařky a zdravá výživa.

 

Pohádkové čtení

M. Macourek: Mach a Šebestová na prázdninách https://www.antikvariatpodebrady.cz/detske/mach-a-sebestova-na-prazdninach/ (Albatros, 2008)

Tajemství, záhady, rekordy v přírodě https://www.antikvariatpodebrady.cz/encyklopedie/tajemstvi--zahady--rekordy-v-prirode--2016/ (Svojtka, 2016)

H. Lamková: Inspektor Fousek na stopě https://www.antikvariatpodebrady.cz/detske/inspektor-fousek-na-stope/ (Česká televize, 2016)

L. Drobný: Suri & Kata, agenti s.r.o. : sebrané spisy 1 https://www.antikvariatpodebrady.cz/detske/suri-kata--agenti-s-r-o--sebrane-spisy-1/ (Mladá fronta, 2016)

J. Spilka: Veselé pohádky z kouzelných hor https://www.antikvariatpodebrady.cz/detske/vesele-pohadky-z-kouzelnych-hor/ (Svět Sovětů, 1968)

D. Bartůněk: Kniha her a činností v klubovně i venku https://www.antikvariatpodebrady.cz/detske/kniha-her-a-cinnosti-v-klubovne-i-venku/ (Portál, 2002)

Další pohádkové čtení najdete v kategorii Dětské, ve které nabízíme také Pohádky, báje a pověsti, Leporela a Dívčí romány.


Slunné a veselé prázdniny přejí
Dita, Pavlína, Petr a Markéta