Vánoční tipy na knižní dárky

Věříme, že knížky pod stromeček patří a knížky z druhé ruky umí udělat velkou radost! Jestli se letos chystáte darovat knížky a potřebujete trochu inspirace, pak tu jsou právě pro vás Vánoční tipy. Vybrali jsme pro vás knihy ve skvělém stavu nebo ojedinělé kousky, které můžete bez obav nadělit pod stromeček.

Ježíšek dětem

Inspiraci na knižní dárky pro nejmenší knihomoly, předškoláky i větší děti, které jsou doma v pohádkovém světě knih, najdete ve výběru Ježíšek dětem. Pro ty nejmenší doporučujeme leporelo Štaflík a Špagetka staví dům ve velmi pěkném stavu. Před spaním se krásně čtou Krátké pohádky na dobrou noc nebo bohatě ilustrovaný Pohádkový svět Františka Nepila s ilustracemi Adolfa Borna. Dívku z Černé věže z edice Třetí čtení zvládnou větší děti přečíst už úplně samy. Mají vaše děti raději pohádku do ucha? Zkuste nestárnoucí klasiku O Rumcajsovi a jeho synku Cipískovi, ovšem jen pokud máte doma k dispozici gramofon :)

Ježíšek pro dámy

Je vědecky potvrzeno, že ženy čtou více než muži, a alespoň jednu nadšenou čtenářku má ve svém okolí každý z nás. Ať už je to maminka, babička nebo kamarádka, pokud se ráda směje, mohl by jí pobavit román Jak jsem se zbláznila od Ivanky Deváté. Tvořivé duše potěší Umění japonských zahrad, Slavnostní pečení s Ivetou nebo antistresové omalovánky Vybarvujte pečlivě. Kdo hledá zklidnění a vnitřní rovnováhu, najde ji v obsáhlé publikaci Jóga od Milana Poláška. Naopak napínavé čtení slibuje povídka Podivná knihovna japonského prozaika Harukiho Murakamiho nebo Dívka v pavoučí síti od Davida Lagercrantze, čtvrté pokračování světoznámé detektivní série Milénium. Hledáte další inspiraci? Prohlédněte si naše tipy na Ježíška pro dámy.

Ježíšek pro pány

Vybrat dárek pro muže může být oříšek, s knihou ale neuděláte chybu. Máme skladem nové vydání dnes už téměř klasické dobrodružné autobiografie Motýlek od Henriho Charrièra ve velmi dobrém stavu. Ve skvělém stavu je také šest knih z populární detektivní série Volkera Kutschera s kriminálním komisařem Gereonem Rathem, které posloužily jako knižní předloha pro televizní seriál Babylon Berlín. Do spletitých vyšetřování v Berlíně třicátých let minulého století vás zavede Mokrá ryba, Tichý zabiják nebo Goldstein. Pro milovníky historie doporučujeme vyčerpávajícího průvodce Protektorátem po stopách parašutistů od Pavla Šmejkala nebo dobovou příručku Škoda 1000 MB, se kterou bude údržba takového veterána hračka. Uchu lahodí Trampské písně 1920-1960 (v téměř dárkovém kartonovém boxu) nebo cimrmanovská hra s opravdovým deštěm Lijavec. Pro více tipů můžete prostudovat Ježíška pro pány.

Dárkové poukazy pro každého milovníka knih

Přemýšlíte nad dárkem pro čtenáře, který si už sám nepamatuje, co všechno už přečetl? Nebo se chystáte obdarovat někoho, koho ještě neznáte tak dobře? Pro tyto případy jsou jako dělané naše dárkové poukazy na nákup knih, protože s poukazem darujete možnost vybrat si knížky podle svého čtenářského vkusu a nálady. Poukazy nabízíme v hodnotě 300 Kč a 500 Kč v tištěné i elektronické podobě. Případně pokud sháníte hodnotnější dar, můžete jich zakoupit hned několik :) Pro ty tištěné se můžete zastavit přímo v antikvariátu, kde vám poukázku vystavíme na počkání a rovnou ve vkusné dárkové obálce, na kterou vám můžeme natisknout razítko našeho antikvariátu (nebo ji můžete vyzdobit sami dle libosti). Elektronické poukazy se hodí jako dárek na poslední chvíli, platí se předplatbou a zasíláme je e-mailem ještě ten den, kdy je platba připsána na náš účet.

PS: Doručení do Vánoc garantujeme u objednávek, které přijmeme do středy 15. 12. 2021. Poté se budeme i nadále snažit, aby byly knížky co nejdříve u vás, ale vzhledem k vysokému zatížení dopravců nemůžeme nic zaručit.

Klidný předvánoční čas přejí
Dita a Pavlína